Syning af skindtasker ved Inga Jørgensen.

Lørdag den 2. november kl. 10.00 – 16.00 på Fjelstrupvej 35.

Sy en taske i stof og skind. Inga vil hjælpe dig med at designe din egen taske. Og lære dig det praktiske som at sætte lynlås i, lave huller til snører, stryge foer i o.s.v. Du kan evt. bruge en gammel skindjakke, eller en pelsjakke til pynt. 

Medbring: En god saks, symaskine og evt. kraftigt stof og ikke så kraftigt skind. Inga har også en del materialer med, du kan købe. Yderligere informationer v. Inga på tlf. 29270952.

Max: 10 deltagere. 

Pris 200 kr. inkl. frokost og kaffe m. brød.Husk tilmelding til Tina Bonde på 40 98 56 50 eller tina.bonde@norspang.dk.

 

Hyggeaften hvor der er mulighed for at lave julekugler med kalkmaling ved Tina.

Torsdag den 7. november kl 19.00 på Fjelstrupvej 35.

Der er mulighed for at male julekugler med kalkmaling. Man bruger flere farver og lægger lidt metallic farve på til sidst. Ganske søde at bruge i en dekoration -eller bare hænge op eller på juletræet. Man Kan også male koglerne lidt, så de passer til julekuglen i en dekoration.

Medbring: kugler og kogler. Man kan købe matrialer ved Tina

Husk tilmelding til Tina Bonde på 4098 5650 eller tina.bonde@norspang.dk.

Julekort ved Pia Gadebjerg Thunø.

Tirsdag den 19. november kl 19 på Fjelstrupvej 35.

Pia vil vise hvordan du kan lave et flot julekort. Hvordan du bygger et kort op. Hvordan du bruger stempler. Hvordan man sværter med stencil og hvordan man bruger dies.

Det bliver mere eller mindre en bunden opgave, så man lærer teknikken.

Der vil så senere komme et lørdagskursus.

Husk tilmelding til Tina Bonde på 4098 5650 eller tina.bonde@norspang.dk.

Foredrag En positiv historie fra Afrika.

Torsdag den 28.11. kl. 19.00 i Kulturhuset Bispen

Bispebroen 3, 6100 Haderslev.

Foredrag om håndværk, produktion og beskæftigelse i Afrika. 

Morten Ledskov fra Hammershus Fairtrade holder foredag om virksomhedens produktion i Afrika, bl.a. de flotte, håndflettede kurve fra Ghana, som holder 550 kvinder beskæftigede. Derudover om messing-, træ- og læderprodukter, der holder ca. 100 i beskæftigelse i Burkina Faso.

Hammershus Fairtrade har igennem de sidste 20 år opbygget en bæredygtig virksomhed i Vestafrika, der designer og udvikler en række unikke produkter, med stor succes på det europæiske marked. 

Produktionen foregår i samarbejde med lokale virksomheder og kunsthåndværkere i den meget fattige, nordlige del af Ghana, og Burkina Faso. Morten Ledskov fortæller om hvordan det er lykkedes at udvikle og fastholde salgbare produkter, og dermed skabe beskæftigelse for ca. 650 mennesker i de 2 lande. Mange af dem er samtidig bønder, der dermed kan supplere deres meget beskedne indtægter fra selvforsynings-landbrug.

Ved at betale en fair pris, over markedsniveau, og skabe en stabil efterspørgsel kan man løfte folk op over fattigdomsgrænsen, give dem mulighed for at forsørge dem selv og deres familie, og betale skolegang til deres børn. Altså yde en fair hjælp-til-selvhjælp.    

Befolkningen i de fleste afrikanske lande vokser kraftigt og FN forventer en fordobling af befolkningen på hele kontinentet inden for de næste 40 år – til 2 milliarder mennesker. Det er skræmmende perspektiver, hvis der ikke samtidig skabes millioner af nye arbejdspladser. Det kræver at Afrika kommer ind i verdenshandelen og at private virksomheder investerer og producerer i langt højere grad end i dag. 

Der er 10% rabat på kurve, messing- og træfigurer og læderæsker fra Hammershus denne aften.

Der serveres kaffe, the og kage. Pris 50 kr. 

Tilmelding til Tina Bonde på tlf. 4098 5650 eller mail til tina.bonde@norspang.dk 

Fakta boks om Bolga Kurve fra Ghana:

De kvindelige kurveflettere kommer fra Ghanas fattigste provins omkring byen Bolgatanga i det nordøstlige hjørne af landet. Her giver en kort regntid begrænsede muligheder for at dyrke landbrug. Lokalbefolkningen supplerer resten af året deres indtægter ved hjælp af kurveproduktion af høj kvalitet. Netop derfor er det vigtigt at kurvefletternes indtjening er så høj, som overhovedet muligt. Ved køb af Fair Trade kurvene er man altså ikke blot sikret et kvalitetsprodukt – man er også med til at sikre producenterne i et af verdens fattigste områder en fremtid over fattigdomsgrænsen. 

Fakta boks om økonomisk vækst i Ghana:

Der er en meget hurtig udvikling i gang i mange afrikanske lande i dag. Det skyldes først og fremmest stigende efterspørgsel og priser på stort set alle råvarer. Ghana er ifølge FN et af de lande i verden, der har den højeste økonomiske vækst, målt i BNP (bruttonationalprodukt) pr indbygger.

Det virker overraskende at høre om høj økonomisk vækst i Afrika, men det der er vigtigt i en udviklingssammenhæng, er at fokusere på fattigdomsreduktion. Hvor mange mennesker kommer reelt ud af fattigdom ved den økonomiske vækst og hvad skal der til for at de gør det ? Fair Trade er ét ud af flere svar på det spørgsmål.

Yderligere information, Tina Bonde på 4098 5650 / tina.bonde@norspang.dkeller Morten Ledskov på 2424 3131 / info@hammershusfairtrade.dk